Политика за приватност

1. За АМП ТЕАМ

АМП ТЕАМ е издавачка куќа која е носител на медиумите Авто Плус® и Машки Магазин® – заштитени трговски марки. Основана во 2006 година, ги покрива интересите на автомобилските ентузијасти и мажите преку своите електронски и печатени медиуми. Исто така е основач на Изборот за Автомобил на Годината во Македонија®, Златно Тркало®Избор за Најпосакуван Автомобил во Македонија, Авто Плус Стрит Шоу (Avto Plus Street Show)®, Избор за Маж на Годината® – заштитени трговски марки.

Седиштето на АМП ТЕАМ е лоцирано на Кеј 13 Ноември, 8-2/3, Скопје.

Ако сакате да дознаете повеќе за активностите на Машки Магазин, ве молиме посетите го делот “За нас” од нашиот веб-сајт.

За сите дополнителни информации можете да не контактирате на тел. 078 800 111

2. Изјава за приватност

Целта на Политиката за приватност е да ве информира за процедурата на прибирање, употреба и откривање на податоците на веб-сајтот www.mmagazin.mk. АМП ТЕАМ ве охрабрува внимателно да ја прочитате политиката за приватност.

3. Лични податоци кои ги прибираме автоматски

Кога ќе го посетите нашиот веб-сајт, можно е да бидат прибрани одредени информации кои автоматски ги доставува вашиот уред. Во одредени држави, вклучувајќи ги државите во Европската Економска област оваа информација може да се смета за Личен податок од Законот за заштита на лични податоци.

Конкретно, информациите кои ги прибираме автоматски може да ја содржат вашата IP адреса, типот на уредот, уникатниот идентификациски број на уредот, типот на прелистувачот, географската локација и други технички информации.

Собирањето информации ни овозможува подобро да ги разбереме посетителите на нашата веб страна, од каде доаѓаат и кој дел од нашата веб страна ги интересира.

4. Безбедност

Заштитата на вашата приватност и вашите лични податоци е приоритет на АМП ТЕАМ. Ние превземаме разумни мерки за да ги заштити вашите лични податоци од загуба, злоупотреба и промена. Сепак, имајте предвид дека ниту еден пренос на податоци преку Интернет или технологија за складирање не може да гарантира 100% безбедност. АМП ТЕАМ може да преземе чекори само за да помогне во намалување на ризиците од неовластен пристап до информации / податоци.

5. Политика на колачиња

Сајтот користи колачиња (пример: мали текстуални полиња кои се превземени на уредот на корисникот, кога се посетува сајтот) со цел да се подобри навигацијата на сајтот и да се подобри неговиот квалитет.

Ако не ги прифаќате опционалните колачиња подолу, тоа може да влијае на она што го гледате на веб-сајтот, но тоа не ве спречува да се движите на веб-страницата.

Со одобрување на опционални колачиња, вие се согласувате со читањето на колачињата и употреба на технологии за следење потребни за нивно правилно функционирање.

Кои колачиња ги користиме?

1. Неопходните колачиња
Неопходните колачиња се од исклучителна важност за правилно функционирање на веб-страницата.

2. Функционални колачиња
Колачињата за функционалност им овозможуваат на веб-страниците да ги запомнат преференциите и изборите кои корисникот ги прави, вклучувајќи ги корисничкото име, регионот и јазикот. Ова и овозможува на веб-страницата да обезбеди персонализирани одлики ако ја споделувате вашата локација.

3. Колачиња за перформанси
‘Колачиња за перформанси’ собираат информации за тоа како ја користите веб-страната, на пример кои страни ги посетувате и дали се јавуваат грешки. Овие колачиња не собираат никакви информации што би можеле да ве идентификуваат и се користат само за да ни помогнат да го подобриме работењето на веб-страната, да ги разбереме интересите на нашите корисници и да ја измериме ефективноста на нашето рекламирање.

4. Аналитички колачиња
АМП ТЕАМ ја користи функцијата анонимизатор на Аналитика, која ќе користи услуга за веб-анализатор обезбедена од Google.
Google Analytics собира колачиња од прва рака, податоци поврзани со уредот / прелистувачот, IP адреса и активности на сајтот/апликацијата за мерење и пријавување статистички податоци за интеракциите на корисниците на веб-страниците и / или апликациите што користат Google Analytics. Google Analytics користи IP адреси за да добие гео-локација на посетител и да ја заштити услугата и да им обезбеди безбедност на нашите клиенти.

5. Колачиња од трети страни
Ова се колачиња кои се поставени на вашиот уред, не од страна на www.avtoplus.mk туку од трети страни, како што се реклами или аналитички систем. Тие не се неопходни за функционирање на веб-страницата и се користат специјално за собирање лични податоци на корисниците преку анализа, реклами или други вградени содржини и се означуваат како непотребни колачиња. Задолжително е да се добие согласност од корисникот пред да се извршат овие колачиња на вашата веб-страница.

6. Управување со колачињата на вашиот прелистувач
Ако изберете да ги деактивирате колачињата, некои функционалности или делови од веб-страницата можеби нема да бидат достапни. AMP TEAM не е одговорен во вакви случаи.

Целокупната содржина прикажана на страниците на www.mmagazin.mk, вклучително и не ограничувајќи се на, текст, графика, логоа, копчиња, икони, слики, звуци, аудио клипови, дигитални преземања, компилации на податоци и софтвер, е сопственост на АМП ТЕАМ или неговите добавувачи на содржини и е заштитени со македонските и / или странските применливи закони.

Регистрираните трговски марки на АМП ТЕАМ се со ознаки означени на страниците на и вклучуваат даватели на лиценца, во Македонија и во други земји. Сите други трговски марки што се појавуваат на страниците на www.mmagazin.mk се сопственост на нивните соодветни сопственици.

Забрането е да користите, без дозвола, која било од ознаките, трговските марки, трговските имиња, имињата на услугите, логоата или друга сопственичка графика што се појавува низ страниците на Машки Магазин. За повеќе информации, прочитајте го делот за авторски права на оваа веб-страница.

6. Ажурирања на Политиката за приватност

До степенот што е дозволен со закон во вашата надлежност, АМП ТЕАМ може, од време на време, да ја ревидира или ажурира оваа Политика за приватност. Вие се согласувате да бидете обврзани со такви измени или ажурирања. Ако направиме материјални ревизии на начинот на кој ги собираме или користиме вашите лични информации, така што ги користиме за цели за кои не сте се согласиле, ќе ве известиме за промените и според случајот, ќе побараме ваша согласност.

Какви било измени во оваа Политика на приватност ќе станат ефективни по објавувањето на ревидираната Политика за приватност на Интернет, достапна преку страниците на Машки Магазин. Продолжувајќи со користење на страниците на Машки Магазин по ваквите промени, ќе се сметаме дека сте се согласиле на таквите промени.