За својата пролет-лето 2020 колекција, Berluti патува за Рим заедно со британско-либанскиот скејтбордер и дизајнер Blondey McCoy. Дваесетидве годишниот Blondey McCoy го одразува модерниот и помалку бунтовнички став на колекцијата пред апаратот на Аласдер Меклелан. Според креативниот директор на Berluti, Крис Ван Аш, Blondey беспрекорно ги меша квалитетите на старата душа со копнежот за живот на една нова генерација. Неговиот префинет бунтовен став е духот со кој оваа модна куќа влегува во новата деценија.