Скарлет Јохансон…Наташа Романов, поранешен таен агент се враќа дома а да се соочи со нејзиното минато како шпион. Тука таа ќе мора да се соочи со други шпиони и водичот на Црвената соба, место за создавање на Црните вдовици. Од синопсисот на Марвел дознаваме:

Во шпионскиот трилер „Black Widow“, Наташа Романов се соочува со мрачните делови на нејзината книга кога се појавува опасен заговор во врска со нејзиното минато. Прогонувана од сила која не застанува пред ништо, Наташа мора да се справи со нејзиното минато, пред да стане Одмаздник.

На 1-ви Мај 2020 година е закажана премиера.