Неверојатна фигура, висина од 196 сантиметри, 118 килограми. Славниот „Карпата“ (Rock), Двејн Џонсон, има тело кое бара интензивен, хардкор тренинг. Сето тоа не е поради специјализирани вежби, туку поради волуменот на вежбите. Но ако сакате тело како неговото тогаш треба да имате предвид дека таков тренинг бара и многу опрема па затоа идеално место за изведување на истиот е теретаната. За ваков тренинг потребно е и да се внимава на исхраната, бидејќи ако навистина сакате да градите мускули, ќе треба да го снабдите вашето тело со вистинските макронутриенти, особено со протеини.

Прв ден: Нозе

 1. Исчекор во движење со тегови- 4 сета, 25 повторувања
 2. Ножна преса- 4 сета, 25 повторувања
 3. Ножна екстензија- 3 сета, 20 повторувања
 4. Клекнувања со шипка (чучњеви)- 4 сета, 12 повторувања
 5. Hack Squat- 4 сета, 12 повторувања
 6. Мртво подигнување- 4 сета, 10 повторувања
 7. Задна ложа седечки- 3 сета, 20 повторувања

Втор ден: Грб

 1. Влечење на лат машина со широк фат пред глава- 4 сета, 12 повторувања
 2. Веслање во претклон со шипка- 4 сета, 12 повторувањa
 3. Мртво подигнување на тегови- 3 сета, 10 повторувања
 4. Згибови со пред фат- 3 сета, колку што можете повторувања
 5. Подигнување на рамена за трапез со еднорачни тегови- 4 сета, 12 повторувања
 6. Хиперекстензии (грб)- 4 сета, 12 повторувања

Трет ден: Рамена

 1. Потисок за рамо со еднорачни тегови- 4 сета, 12 повторувања
 2. Потисок пред глава стоечки- 4 сета, 12 повторувања
 3. Странично подигање на еднорачни тегови- 4 сета, 12 повторувања
 4. Развлекување на еднорачни тегови- 4 сета, 12 повторувања

Четврти ден: Раце и стомак

 1. Прегиб за бицепс со еднорачни тегови-4 сета, 15 повторувања
 2. Хамер прегиб за бицепс-4 сета, 15 повторувања
 3. Трицепс Pushdown- 4 сета, 15 повторувања
 4. Трицепс екстензија над глава- 3 сета, 15 повторувања
 5. Подигнување на исправени нозе на разбој- 4 сета, 20 повторувања
 6. Стомачни контранции со јаже- 4 сета, 20 повторувања

Петти ден: Нозе 

 1. Исчекор во движење со тегови- 4 сета, 25 повторувања
 2. Ножна преса- 4 сета, 25 повторувања
 3. Ножна екстензија- 3 сета, 20 повторувања
 4. Клекнувања со шипка (чучњеви)- 4 сета, 12 повторувања
 5. Hack Squat- 4 сета, 12 повторувања
 6. Мртво подигнување- 4 сета, 10 повторувања
 7. Задна ложа седечки- 3 сета, 20 повторувања

Шести ден: Гради

 1. Потисок за гради со шипка на бенч со среден фат- 4 сета, 12 повторувања
 2. Потисок и развлекување на коса клупа- 4 сета, 12 повторувања
 3. Развлекување на еднорачни тегови на клупа- 4 сета, 12 повторувања
 4. Влечење на јаже во лежечка положба на рамна клупа- 4 сета, максимум што можете повторувања
 5. Хамер превиткувања со еднорачни тегови во седечка положба- 4 сета, 12 повторувања
 6. Згобови за гради на разбој- 4 сета, 12 повторувања

Седми ден: ОДМОР!