По последниот дел од серијалот Fast and Furious, познат како Fast 8, пристигна новиот деветти филм во франшизата. Fast 8 беше филм исполнет со автомобилска акција кој иако беше без Пол Вокер, сепак ги оправда очекувањата на гледачите. Дали овој филм ќе ги оправда очекувањата на гледачите ќе видиме.

Главниот протагонист Доминик сега е татко, а трејлерот започнува со „идилична атмосфера“ во неговиот дом, но понатаму се станува фуриозно… Премиерата на Fast and Furious 9, или F9: The Fast Saga e закажана за 22 мај.