Основачот на компанијата CX Air Dynamics да ја подобри безбедноста на моторџиите, дизајнирајќи панталони кои реагираат како воздушно перниче при несреќа со мотор. Францускиот дизајнер, основач на компанијата, ги следел статистиките кои укажуваат на тоа дека повеќе луѓе умираат од несреќи со мотоцикли.

За да се спречи катастрофа, употребата на воздушно перниче на мотор е препорачана од француската влада во последните две години. Имајќи го ова предвид, дизајнерот го проширирува концептот на надворешна облека што се надувува, за да го покрие и долниот дел од телото. Воздушното перниче, кое се распоредува и надувува во моментот на несреќата, е опремено со воздушен кертриџ и е склоп кој е механички поврзан со мотоциклот со кабел.