Palace и Adidas за нивната соработка која треба да биде откриена на 14-ти август објавија тизер. Познатиот лондонски скејтшоп премиерно претстави тизер насловен „Sunpal” на која се гледаат светло плави океански води и кристално чисти плажи со едрилица која го носи името „Sunpal”. Повеќе детали не се откриени. Последна соработка помеѓу овие два бренда беше остварена за модел на патики со потписот на Lacas Puig.