На овогодинешниот Motor Valley Fest, Pagani зазема централно место славејќи една деценија од својот суперавтомобил Huayra. Ќе бидат прикажани четири итерации на моделот, вклучувајќи ги Huayra BC, Roadster BC и Pagani Imola, како и првата јавна изложба на Huayra Tricolore која е посветена на 60-годишнината од Frecce Tricolori. Учеството ќе биде дополнето со три верзии на иконската Pagani Zonda, во чест на историјата на брендот. Третиот годишен Motor Valley Fest треба да се одржи од 1 јули до 4 јули во Модена во партнерство со италијанското Министерство за надворешни работи, италијанската агенција за трговија и Emilia-Romagna Region за промовирање на најдобрите бизниси што земјата може да ги понуди. Фестивалот ќе биде домаќин на голем број имиња, како и голем број настани и изложби низ градот.