Зимскиот период е секогаш проблематичен за оние кои се борат со килограмите. Вечери, ручеци, прослави и оние неодоливи празнични колачи се дел од проблемот за време на празниците. Поради лошиот воздух и ладното време, не се движиме доволно, па акумулацијата на масти е неизбежна. Ви препорачуваме да останете умерени во јадењето и поупорни во вежбањето за да останете во добра форма за време на празниците. Ова се вежбите кои можат да ви помогнат: