Неколкуте минути најава резервирани за најновото издание на Star Wars: The Rise of Skywalker претставуваат емотивен момент за вистинските фанови.

Најавата е компонирана од нови сцени и сегменти од филмот. Во некои од нив, се јавуаат ликови за кои се сметало дека веќе не се меѓу живите, во други, пријателства кои повторно чекаат да бидат склопени.

Едно е сигурно, дека гласот на Luke Skywalker кој го толкува Марк Хамил, повторно треба да ги потсети вистинските фанови дека „силата е со нив, засекогаш“.

А дотогаш, наострете ги сетилата, детално разгледувајте ги најавите и со нетрпение очекувајте го последното најново издание на Star Wars: The Rise of Skywalker, резервирано за 20 декември оваа година.