Веројатно единствените луѓе кои се пострасни фанови од Lego фановите се фудбал фановите. Но овој пат Lego успеа да ги надмудри и направи креација која ќе биде прифатена и од Lego фановите и од фудбал фановите. The Lego Creator Expert направи репродукција на Old Trafford од точно 3.989 коцки.

The Lego Creator Expert Old Trafford кој е со размер 1:600, висок 16,51 цм, долг 45,72 цм и широк 38,1 цм е достапен за Lego VIP членовите од 16-ти јануари 2020 година, додека сите останати ќе може да си го дозволат од 1-ви февруари.