Maison Ferrand лансираше ограничено издание на коњакот, Ferrand Cognac Légendaire, чие уникатно пакување е инспириран од седиштето на предците на брендот во 19 век во Сегонзак, Франција. Légendaire е сместен во дрвен ковчег направен од орев, на чиј капак, кој наликува на импозантна влезна врата, има длабока резба.

Внатрешноста е направена и покриена со печатен полиестер на кој се забележува toile de jouy мотиф. Капакот на ковчегот се отвара со механизам на лизгање, а најзабележителен е деталот на рака кој е направен од цинк. Самото шише на Ferrand Cognac Légendaire е уште по впечатливо. Вратот на шишетот има облик на декантер кој е изработен од Waltersperger, и има сложен дизајн.