GMC и Harley-Davidson ги здружија силите и на 250 примероци од пикапот GMC Sierra им дадоа специјален третман. „Custom made” возилото има 65 модифицирани компоненти, инспирирани од Harley-Davidson Fat Boy.

Портокаловиот прстен на предната решетка на возилото е инспирирана од логото на компанијата, хаубата е целосно модифицирана со отвори кои обезбедуваат проток на воздух, 22 инчни алуминиумски фелни инспирирани од иконска американска компанија за мотоцикли. Секој од 250 пикапи добива уникатна централна конзола со амблемот на Harley-Davidson…