Потоплото време ги поттикна и момците сè поголемо внимание да посветуваат на секојдневните модни комбинации. Впечатливи чисти модни линии и графичките принт мотиви, се сè поприсутни во машката гардероба и претставуваат стилски „зачин“ на пролетниот минимализам. Комбинирањето на различни детали и дизајни е едноставен чекор за да ja освежите секоја ваша модна комбинација, а тоа не бара многу труд, само малку знаење.

Машкоста и она што се подразбира под традиционално машка облека долго време беа цврсто врзани меѓусебно. Не е ни чудно зошто машката облека гравитираше кон црни базични бои и бокси дизајни.

Сите тие функционираат за да создадат поширока форма, а со тоа да изгледаат и повеќе машки. За жал, придржувањето кон ова пропушти некои одлични модни трендови во текот на годините. Еден од нив кој суптилно се провлекува како тенденција е цветниот стил.

Цветни принтови отсекогаш се врзуваат со женска облека. Меѓутоа, времињата се менуваат, машкоста е сега многу посигурна сама по себе па веќе не иритира самата помисла да се носи нешто како цвет. Ако ништо друго, прифаќањето на бои како розова и црвена покажале дека мажите сега се подготвени да го прифатат цветниот стил.

Впечатливи кроеви и графички принт мотиви, се најдобриот стилски „зaчин” на пролетниот минимализам! Класичните силуети со современи детали во облик на густо ткаени модели и геометриски принтови се главниот тренд на машката гардероба оваа пролет.

Традиционално белата кошула е одлична подлога за шарени модни додатоци. Класичната вратоврска оваа сезона добива пролетен изглед во облик на ситни детали, како одличен начин, како да се зачини најнеутралното парче во машката гардероба. Додатно парче според еклектичниот брит-поп стил претставуваат и пеперутка вратоврските, кои сигурно ќе ги одушеват сите познавачи на модата.

Кошули и маици со ситен цветен принт и бордо акценти, се хит на сезоната!

Сивите или темносините тонови одлично ги смируваат јаките дезени, а доколку сакате да постигнете повпечатлив „styling“ без ризик, тогаш поставата на блејзерот може да биде украсена со комплементарни принтови како точки и линии.

 цветни шариОва е 21 век, и костумите повеќе не треба да бидат здодевни. Од неодамна, мажите почнаа да ги прифаќаат костумите надвор од удобната зона на црно и морнарско сино. Мажите се повеќе ги прифаќаат костумите со маслиново зелено и каки, како и интересните дизајни и форми. Но зошто да се застане тука? Флоралните костуми се следната граница за костумирање на мажите.

Се работи за изборот на вистинските бои. Ако посакате нешто како цветен костум Вашата боја во играта треба да биде на правилно одбрана со вистинска поента. Како и сите најнови трендови, потребно е да се избалансираат.

Ако одберете цветна маичка, пожелно е да се подреди слоевито со нешто едноставно како јакна од тексас. Кога е премногу топло за слоевито облекување, базична боја на панталони ќе го изведе трикот.

Цветниот стил е најдобриот тренд на мажи што можеби не сте го носеле. Отстранете ги сите предрасуди околу тоа дека ја доведува во прашање машкоста и додајте живост во вашата гардероба.