Новата серија на LEGO коцки која е наречена Hidden Side им дава на децата игра со аугментативна реалност откако ќе го наредат сетот. Водечката компанија за играчки уште еднаш покажа дека LEGO и технологијата заедно напредуваат.

Hidden Side launch

LEGO Hidden Side is HERE! Are you ready for a play experience like no other? Use the app to reveal the ghosts and save Newbury! 😱

Geplaatst door LEGO op Donderdag 1 augustus 2019

Иако ова не е прв обид на компанијата да направи ваква игра, за разлика од претходно Lego Hidden Side ја потопува околината во играта и во зависност од играта и приказната ги оживува деловите од сетот. Целиот концепт создава еден фасцинантен свет на кој дури и возрасните нема да можат да му одолеат.