Polaris Slingshot кој се појави на пазарот во 2014 година сега е опремен со AutoDrive, кој функционира како автоматски менувач во автомобил. Иако новиот Polaris Slingshot изгледа како неговите претходници, сепак 70 проценти од компонентите се нови.

Првата и најбитна компонента е новиот 2.0-литарски, 4-цилиндарски линиски мотор изграден од Polaris Industries. Кај спортскиот модел, новиот мотор произведува 203 коњски сили. Покрај новиот мотор спортскиот модел може да се нарача и со мануелен менувач. Кокпитот е целосно обновен, обвиткан со кожа, волан со рамно дно, мултифункционални контроли…

Прочитајте повеќе на avtoplus.mk