За претстојните Олимписки игри во Токио, официјален партнер е OMEGA. Од инаугуративниот настан на Олимписките игри во Лос Анџелес во 1932 година, 90-годишното искуство на OMEGA обезбедува најточни временски записи. Но за овој повод оваа компанија се врати со три нови модели на Seamaster за да ги подготви спортистите за најголемиот спортски настан во 2021 година. Акцентот е ставен на водените спортови.

Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 Limited Edition: овој спортски модел има керамички бирач со полиран син финиш што предизвикува еволуција. Водотпорност на 150 метри, куќиште со димензија од 41 милиметар од не’рѓосувачки челик. Покрај структурираниот син гумен ремен, тој исто така доаѓа со нараквица од не’рѓосувачки челик за да можете да се вклопи со секој ваш изглед. Се напојува со OMEGA Master Chronometer Caliber 8900, обезбедувајќи најпрецизно и магнетно-отпорно отчитување на времето. Наменет е за водени спортови, синхронизирано пливање, ватерполо и е ограничен на 2020 парчиња.

Seamaster Planet Ocean Tokyo 2020 Limited Edition: модел кој одговара на авантуристички тип. Отпорност на вода од 600 метри значи дека можете да го носите за пливање во океан и ќе го издржи секој предизвик. За ова специјално издание на Токио 2020 година, 39,5 милиметарскиот бројчаник еукрасен со бел керамички прстен. Дваесетата минута е обоена со црвено како наговестување за годината 2020, додека стрелката за секунди е обележана со црвена точка што го претставува знамето на Јапонија. Во внатрешноста има OMEGA Master Chronometer Caliber 8800, а како и часовникот Seamaster Aqua Terra Tokyo 2020 и овој часовник е достапен во 2020 парчиња. Спортови за кои е наменет е триатлон, едрење, водени спортови.

Seamaster Diver 300M Tokyo 2020: може да се каже дека нема подобар часовник кој го претставува нуркањето. Куќиштето од нерѓосувачки челик од 42 милиметри на часовникот гарантира екстремна издржливост. Дополнително, индексите се полни со Super-LumiNova за да се обезбеди видливост под длабоки води, а часовникот е отпорен на вода до 300 метри. Во внатрешноста има OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 8800, еден од неколкуте часовници официјално заверени од Швајцарскиот федерален институт за метрологија (METAS).