Со едукативни активности и едукативни содржини новиот веб страна semaforko.mk е наменет за деца и родители со цел да ја развијат и зголемат сообраќајната безбедност на децата како учесници во сообраќајот.

Оваа е време кога можете и треба да поработите заедно со децата и да ги научите како треба да се однесуваат со цел да бидат безбедни во сообраќајот. Во таа насока потенцираме дека сообраќајната едукација на децата никогаш не е доволна и никогаш не е досадна.

Поточно, на веб страната ќе најдете:
• совети за децата за безбедно учество во сообраќајот
• боенки со мотиви од сообраќајот
• сообраќајно едукативна литература за деца
• едукативни видео спотови за деца
• тест за проверка на знаењето од областа на сообраќајот
• корисни совети за родителите
• други креативни содржини

Време е да се обноват знаењата во сообраќајот. Безбедни учесници во сообраќајот уште од најрана возраст.

#УЧИМЕСООБРАЌАЈ