Сакаме да ја објавиме нашата најнова соработка, бидејќи хардкор колекцијата Nixon x Metallica сега е достапна по претходна нарачка на Metallica.com и на Nixon.com од 5-ти ноември оваа година.

Nixon, започна да работи во 90-тите години во Јужна Калифорнија со цел да “направи нешто малку подобро” создавајќи линија на сопствени часовници.

Компанијата пораснаа и станаа една од првите која прави lifestyle часовници, соработувајќи со некои од најголемите спортисти во американската историја, вклучувајќи ги Тони Хок (професионален скејтер), Џон Флоренс (професионален сурфер), Леила Херст (професионален сурфер) и други како и со неверојатни франшизи како Star Wars и Disney.

Тие се совршен партнер за нас … независни и уникатни, со фокус на креативноста и квалитетот, и со нетрпение очекуваме да работиме со нив повторно од нашето прво искуство во 2010 година кога се здруживме за серија ограничени рокерски часовници. Колекцијата Metallica вклучува осум модели, плус едно специјално ограничено издание.

CORPORAL SSNixon и MetallicaSENTRY LEATHER “SEEK & DESTROY”Nixon и Metallica

SENTRY LEATHER “BLACK ALBUM”Nixon и Metallica

TIME TELLER “RIDE THE LIGHTNING”Nixon и Metallica

TIME TELLER “KILL ‘EM ALL”Nixon и Metallica

TIME TELLER PUSHEADNixon и Metallica

TIME TELLER “HARDWIRED”Nixon и Metallica

51-30 “MASTER OF PUPPETS”Nixon и Metallica

51-30 TIDE LTD “SANITARIUM”Nixon и Metallica