Nike Joyride Flyknit се патики во кои е „спакувана” најновата технологија на Nike. Joyride се патики што повеќе би сакале да ги облечете за уживање. Технологијата која е „спакувана” во овие патики се TPE перли кои овозможуваат рамномерна дистрибуција на силата на ударот.

Nike Joyride Flyknit

Движењето во овие патики е помеко и порелаксирачко, бидејќи перлите се прилагодуваат на ваш секој чекор. Продажбата на Nike Joyride Flyknit почна на 15-ти август 2019 година.