Терминаторот Шварценегер има домашен миленик кој не е куче. Напротив, станува збор за пони.

Понито на Шварценегер го носи името Виски. Откако се пензионираше, актерот минува голем дел од своето време со семејството и пријателите, и очигледно со Виски. Иако ги обожува мачките и кучињата, Шварценегер се одлучил за Виски, па сега ги минува деновите во игри со него во својот огромен двор.

Пријателите на актерот велат дека Виски и Арнолд се блиски, иако понито понекогаш знае да биде многу немирно.