Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates е насловот на новото остварување на гигантот Netflix. Во обид да го декодираат начинот на кој размислува еден од најинспиративните мотивациски умови на денешницата, Netflix спакуваа доку-серија од три епизоди со основачот и поранешен директор на Microsoft и моментален основач на Фондацијата Bill and Melinda Gates. Режијата ја потпишува Davis Guggenheim, а серијата премиерно ќе се прикаже на Netflix на 20 септември 2019.