Компанијата PriestmanGoode. на балон со високи перформанси+капсула под притисок наречен Neptune, за доживување на незаборавно искуство во вселената. Ова летало ќе носи луѓе и истражувачи во атмосферата на Земјата на височина од 30.480 метри, каде ќе крстарат два часа над земјата дозволувајќи им на патниците да го споделат своето искуство преку социјалните медиуми.

Вселенскиот брод потоа прави двочасовно спуштање и се распрснува во морето, каде бродот ги враќа патниците, капсулата и балонот. Всушност Neptune е уште еден проект кој треба да го комерцијализира патувањето во вселената и да му овозможи на патникот уникатно искуство.

Според компанијата целиот проект е дизајниран давајќи му не-светски, сепак класичен дизајн, притоа исполнувајќи широк спектар на човечки фактори, инженеринг, производство и оперативни побарувања. Првиот лет со без луѓе, но со истражувачка опрема е закажан за почетокот на 2021 година.