Почнува период на летни одмори. Па често слушам жалење од вежбачи како ќе мора да направат пауза од вежбање бидејќи ќе одат на летен одмор. Внесете активност во одморот каде и да го поминувате. Подолу погледнете ги тренинзите за на плажа, планина и во парк и применете ги на следниот одмор. Нема ништо поубаво од уживање далеку од работните обврски и тренинг – време посветено на себе си.

Тренинг за уживање во природните убавини на планина

Тренингот е комбинација од спринт на нагорнина и вежба изведена на стартната позиција од каде сте го започнале спринтот(до таа позиција се враќате со пешачење). На крајот од тренингот треба да имате изведено 10 спринта и 10 различни вежби.

 • Спринт на нагорнина – 30 секунди
 • Склекови x 20-30 повторувања
 • Спринт на нагорнина – 30 секунди
 • Исчекор во место 20-30 повторување со секоја нога
 • Спринт на нагорнина – 30 секунди
 • Пленк 30-60 секунди
 • Спринт на нагорнина – 30 секунди
 • Клекнувања x 30 повторувања
 • Спринт на нагорнина – 30 секунди
 • Згибови (на гранка од дрво) -20-30 повторувања
 • Спринт на нагорнина – 30 секунди
 • Подигнување на прави нозе вежба за стомак висејќи на гранка x 20-30 повторувања
 • Спринт на нагорнина – 30 секунди
 • Склекови за трицепс x 20-30 повторувања
 • Шпринт на нагорнина – 30 секунди
 • Страничен пленк 30-60 секунди на секоја страна
 • Спринт на нагорнина – 30 секунди
 • Истегнување на цело тело – 60 секунди

тренинг

Тренинг за во парк

За овој тренинг потребна ви е клупа и некоја шипка на која може да висите.
Откако ќе направите еден круг од долу навдените вежби, направете пауза од 1 до 2 минути и повторете барем уште два круга.

Вежба бр.1

Качување на клупа x 15-20 повторувања со секоја нога

Вежба бр.2

Склекови со нозете на клупа x 15-20 повторувања

Вежба бр.3

Широко клекнување x 20 повторувања

Вежба бр.4

Склекови за трицепс x 15-20 повторувања

 

Вежба бр.5

Исчекор со скок x 20 повторувања

Вежба бр.6

Вежба за стомак V подигнување раце према стапала x 20 повторувања

Вежба бр.7

Згибови x 15-20 повторувања

Вежба бр.8

Висок џог x 30 секунди

Вежба бр.9

Вежба за лист –подигнувања на прсти x 15-20 повторувања.

Три сет на плажа

Обликувајте го вашето тело покрај море или езеро. Бидејќи песокта е нестабилна површина вашето тело ќе мора да работи напорно и да ги вклучи сите мускули за да одржува баланс при изведувањето на вежбите. Овој тренинг е комбинација на кардио и тренинг за сила и ќе предизвика сериозно топење на наталожени масти.

Не заборавајте да пиете доволно вода, за да останете хидрирани!

Три сет бр.1

Исчекор во движење – 1 минута
Склекови – 1 минута
Вежба за стомачни-возење велосипед – 1 минута

Три сет бр.2

Вежба качување планина – 1 минута
Пленк – 1 минута
Високо џогирање – 1 минута

Три сет бр.3

Широко клекнување – 1 минута
Склекови за трицепс – 1 минута
Подигнување на прави нозе лежечки – 1 минута

Три сет бр.4

Burpees – 1 минута
Страничен пленк – 1 минута
Супермен вежба(легнати на стомак подигнување на раце и нозе во исто време) – 1 минута