Се чини дека Николас Кејџ повторно е подготвен да краде артефакти. Наводно ова продолжение на филмот National Treasure ќе биде во соработка со Disney.

Иако првите два филма воопшто не беа добро примени од критичарите, но сепак не беа ниту неуспех на бокс-офисот. Па не е воопшто невозможно да се случи трето продолжение.