Од Марсеј до Мелбурн, од Ванкувер до Њујорк ова се најубавите уметнички дела на скулптурата кои ги красат улиците и ги прават градовите поубави места. По муралите, кои се вистинска улична уметност, така и уличните скулптури се дел од духот на еден град.