Денешните супер автомобили имаат неверојатен опсег на брзини, забрзување од кое може да ви се стопи фацата и етикети за цена со 7 цифри. Со најдобрите перформанси, ова се 10 супер автомобили кои заедно достигнуваат цена и до 70 милиони долари: 

ASTON MARTIN VALKYRIE – 3.2 милиони долари

W MOTORS LYKAN HYPERSPORT – 3.4 милиони долари

LAMBORGHINI SIAN – 3.6 милиони долари

BUGATTI CHIRON SUPER SPORT 300+ – 3.9 милиони долари

LAMBORGHINI VENENO – 4.5 милиони долари

KOENIGSEGG CCXR TREVITA – 4.8 милиони долари

MERCEDES-BENZ MAYBACH EXELERO – 8 милиони долари

BUGATTI CENTODIECI – 8.9 милиони долари

ROLLS-ROYCE SWEPTAIL – 13 милиони долари

BUGATTI LA VOITURE NOIRE – 19 милиони долари