Телефоните се единствена работа во нашите животи без која повеќето од нас веќе не можат да живеат. Постојано ни се во рацете, можеби многу повеќе отколку што би требало и преземаат голем дел од нашето животно време. Денес, многумина се подготвени да си дозволат релативно скапи телефони, но тоа „скапо“ не е исто „скапи“ со она за што се зборува, односно илустрира во овој текст.

Мобилните телефони кои си ги дозволуваме за да се „почестиме“, сепак претставуваат „ситен кусур“ во споредба со цените на овие 10 паметни телефони. Преценети? Секако. Дали вредат за тие пари? Сосема сигурно не вредат, но нешто во нив прави да ги посакаме. Ова се десетте најскапи телефони било кога направени, а сепак не станува збор за iPhonе од 1.000 долари.

10. Vertu Signature Cobra -310.000 долари
9. Goldvish Revolution – 488.150 долари
8. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot – 1 милион долари
7. Goldvish Le Million – 1 милион долари
6. Diamond Crypto Smartphone – 1,3 милиони долари
5. iPhone 3G Kings Button -2,5 милиони долари
4. Goldstriker iPhone 3GS Supreme – 3,2 милиони долари
3. Stuart Hughes iPhone 4 Diamond Rose – 8 милиони долари
2. Stuart Hughes iPhone 4S Elite Gold – 9,4 милиони долари
1. Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond – 48,5 милиони долари