Модерниот живот не би можел да се замисли без современите мобилни уреди кои се дел од нашето секојдневние. За жал или среќа, тие се незаменливи бидејќи освен што имаат функција на пренесување повици и пораки, ги користиме за организирање на секојдневните обврски, за слушање музика, фотографирање и што уште не.

Во прилог ви ги претставуваме најпопуларните мобилни телефони кои ја обележаа 2019 година.