Без барање на некои специјални докази извесно е дека модерниот живот веќе не може да се замисли без мобилните телефони, кои претставуваат некој вид на миникомпјутери. Факт е дека за современиот човек тие станаа буквално незаменливи.

Можеби некогаш ( не толку одамна), мобилните телефони имаа функција да служат само за повици, па подоцна ја понудија и можноста за испраќање на пораки, но денес на нив ги има сите можности што ги имаат и најсовремените компјутери.

Поврзаноста со интернет значи дека во секој момент имате можност да пристапите до сите информации на светот, а тоа е неверојатна моќ што денес секоја од нас ја чува во својот веб.

Индустријата на мобилни телефони неверојатно се смени во последните десетина години и сега се чини дека секоја година добиваме се понапредни и помоќни телефони, па едноставно не знаеме што можеме да очекуваме во наредните пет години.

Во текот на оваа година се појавија различни нови модели на мобилни телефони на пазарот, но некои од нив се покажаа како најчест, односно напопуларен избор на корисниците низ светот. Значи, ови телефони се најмногу користени и може да се каже дека луѓето најмногу „лудувале“ по нив. Но тоа не значи дека се и најдобри. Еве за кои телефони станува збор!

1. Samsung Galaxy S9 Plus
2. iPhone XS / iPhone XS Max
3. Huawei Mate 20 Pro
4. Google Pixel 3 XL
5. OnePlus 6T
6. LG G7 ThinQ