Најголемиот светски технолошки саем Consumer Electronics Show (CES) 2019 помина. Голем хит оваа година беа телевизорите, а Samsung и LG ги покажаа своите визии за иднината.

Apple своето присуство на овогодинешниот CES 2019, без всушност да биде таму, го овозможи со објавувајќи партнерство со компаниите Samsung, LG, Sony и Vizio чии телевизори ќе ги подржуваат HomeKit софтверот и AirPlay 2 уредите. Google со Assistant и Alexa паметни асистенти беа насекаде и интегрирани во сè.

На CES 2019 имаше широка палета на производи, од сите категории. CES 2019 Innovation Awards е годишен натпревар во чест на извонредниот дизајн и инженеринг на производи и препознава две нивоа на почести, Honoree и Best of Innovation.

Ви ги претставуваме овогодинешните Honoree: