Сезоната за очила за сонце дојде. Време е да ја надополните вашата колекција со најновите модели на очила за сонце. Покрај вообичаените „aviators“ и „wayfarer“, кои се безвременски, дополнителни трендови се и големите рамки, „ overtly chic“, футуристичките инспирирани од од 90-тите и 2000-тите. Како општо правило, секогаш размислете за обликот на лицето. Ако сакате да ги носите очилата повеќе од еднаш, би било паметно да размислите што всушност изгледа добро на вас. Како општо правило, покрај квалитетот на леќите, заштитните слоеви, секогаш размислете за обликот на лицето. Луѓето кои имаат квадратен облик на лице, би им прилегале рамки со меки краеви и заоблени рамки. Луѓето со триаголен или срцевиден облик на лице најмногу би им прилегале „aviators“, оние со заоблено или овално лице треба да размислуваат за квадрани и правоаголни рамки. Еве листа на очила кои дефинитивно се „ин“ оваа година:

1. Ray-Ban Blaze Meteor

2. Gucci Clubmaster

3. IZIPIZI

4. Ray-Ban Round Metal

очила

5. Tom Ford (Ft0665)

6. Giorgio Armani (AR803M)

очила

7. TOMAHAWK „The Androvers“

8. Thomas Sabo Johnny panto

9. District Vision Koharu

10. Ray-Ban Original Wayfarer

11. OAKLEY FLAK 2.0 XL

очила

12. Maui Jim Makaha

13. TOMAHAWK „The Rockefeller“

14. Gentle Monster x Marine Serre

15. Bottega Veneta (Square-Frame Acetate)

16. Gucci (Acetate BROWN & PINK)

17. Prada Black Square

18. BONNIE CLYDE BEAM

19. Givenchy (Black GV 7188)

20. Cartier (CT0165S)