Motorola Revolve, убав концепт на смартфон, дело на Carota Design, заснован на чудесниот изглед на Motorola Aura, кој дебитираше пред скоро дванаесет години. Концептивниот модел Motorola Revolve го следи скоро истиот формат, но ги отфрла необичните кружни екран и тастатурата поради два флексибилни OLED дисплеи.

Вистински револуционерно, иконската форма на моделот е совршена за потребите на пазарот. На овој смартфон неможете да гледате Netflix или YouTube, ниту пак ефикасно да ги користите бенефитите на Интернетот, но ако сакате телефон за повици и пораки, или прелистување на Фејсбук, вој смартфон може да биде вистински хит.