Moto Guzzi слави 100-години од постоењето со издавање на три мотоцикли во ограничено издание. Трите мотоцикли за кои станува збор, се базираат на 1955 500cc Otto Cilindri, се модели со специјално издание на V7, V85 TT и V9. Козметички, секој мотор се третира со познатата боја за овој јубилеј и тоа со мат сива, темно кафеава и мат зелена боја.

Моторите V7 и V9 делат ист 850cc попречен V-twin мотор кој дава 65 коњски сили при 6.800 вртежи во минута, додека V85 TT доаѓа со 80 коњски сили при 7.750 вртежи во минута. Секој модел ќе биде претставен во различни месеци и тоа прв V7 Stone 100th Anniversary кон крајот на Март, следен е V9 Bobber 100th Anniversary во Јули и на крај V85TT Adventure 100th Anniversary во Април. Moto Guzzi  реши ценовната рамка за овие модели ќе се движи од 9.190 американски долари, 10.690 и 13.190 американски долари соодветно.