Polo е познат по своите класични парфеми, а новиот Deep Blue е достоен наследник. Свеж, цитрусен со мирис на Хавајско манго, чемпрес, жалфија додадено на солена длабоко океанска база. Мајстор на овој пролетен мирис кој доаѓа точно на време е Карлос Бенаим. Шишето на Deep Blue е во боја на океан, со лого на брендот и сребрени детали кои имаат за цел да ја канализираат енергијата на океанот и сјајот на сончевата светлина.