Играта може да започне во 2020, бидејчи гигантот Microsoft го најави доаѓањето на новата генерација конзоли – Xbox Series X. 

Се верува дека ова ќе биде најбрзиот Xbox досега, но воедно и најмоќниот. 

Series X ќе има 4 пати побрза моќ на процесирање за разлика од Xbox One X, благодарение на специјално дизајнираниот AMD процесор. Исто така, Series X содржи 4К со 60 fps со можност за достигнување до 120 fps. 

Се верува дека ова ќе биде досега најбрзиот и најмоќниот Xbox. 

Неговата премиера може да ја очекуваме кон крајот на 2020. Со презентирање на новиот Xbox Seriers беше најавени и играта Senua’s Saga: Hellblade II