Athletic Propulsion Labs (APL) во соработка британскиот производител на суперавтомобили McLaren создаде нов пар патики кои чинат 450 долари. Официјално наречени „APL | McLaren HySpeed“, патиките доаѓаат во пет различни бои, при што производителот на автомобили наведува дека тоа е „сенаменски патики за трчање со перформанси“.

Двата бренда на најавата ги истакнаа нивните истовремени страсти за иновации и технологија. APL од своја страна го спомна својот патент за нешто што се нарекува Load ‘N Launch технологија која е дизајнирана да „инстантно да го зголеми вертикалниот скок“. McLaren  е секако познат по суперавтомобилите како Speedtail.

Триделниот сегментиран среден ѓон има лопатки FutureFoam на APL на предниот и задниот дел на чевелот. Тие се поврзани со вистинска плоча од карбонски влакна, заедно со среден ѓон инфузиран со нитроген, кој е „конструиран за врвна респонзивност и компресија богата со енергија“.

Петте различни бои ги имитираат нијансите на McLaren, а има и многу други мали детали кои исто така потсетуваат на автомобилите на британската марка. McLaren вели дека дури и кутијата за чевли „има скоро исто толку карактеристики како и самите чевли“.

Колекцијата ќе биде достапна за купување преку Интернет на веб-страницата на APL, како и на нејзината водечка продавница во The Grove во Лос Анџелес и одредени продавници на глобално ниво од 2 август 2022 година.