Marshall официјално го лансираше својот нов ултра-компактен звучник Willen, најмалиот звучник на британскиот производител досега. Иако мал, звучникот ветува „моќен звук“ и е инспириран од препознатливите засилувачи на звук на компанијата.

Со димензии од 10cm x 10cm x 4cm и 10W Class D засилувач, Willen e направен со еден двигател за целосен опсег од 2 инчи и два пасивни радијатори, а звучникот може да се пофали со препознатливиот моќен звук на Marshall во минијатурна рамка со големина на дланка.

Marshall Willen

Дизајнирани да одат „секаде со вас“, звучниците доаѓаат со екстериер од гумирана вештачка кожа, комплетирани со златните акценти на Marshall, а се одликуваат врвна оцена за отпорност на прашина и вода од IP67 со 15+ часа преносно време за репродукција со едно полнење. Брзото полнење од 20 минути ќе обезбеди три часа играње, додека тричасовното полнење ќе го врати Willen во полна сила. Други нови функции вклучуваат можност за спарување на звучникот со апликацијата Marshall Bluetooth, која претходно не беше достапна за преносните звучници на компанијата и нуди избор од три претходно поставени еквилајзери.

Marshall Willen

Цврстата црна/бела/златна обвивка има одржлив пристап со конструкција без ПВЦ со 60% од пластиката рециклирана од искористената електроника. Дополнителните детали вклучуваат гумена лента за флексибилно позиционирање, вграден микрофон за гласовни команди, контролно копче поставено напред за едноставни контроли, интеграција на апликации и функција на stack режим за сесии со повеќе звучници.

Звучниците на Willen сега се достапни на веб-страницата на Marshall и селектирани трговци на мало за 120 американски долари.