Нова ера, нова форма на опрема за вежбање… LITEBOXER претставува LB дигитална LED-перница со девет точки за удирање. Овој ваш домашен бокс тренер ја мери моќноста и точноста на секој ваш удар, при што овозможува подобрување на координацијата.

LITEBOXER нуди безжична конекција со паметни телефони и таблети за најнапредно искуство во фитнесот. Постојат неколку рутини создадени од врвни тренери достапни преку апликацијата на компанијата. За полесен тренинг, тука е RHYTHM TECHNOLOGY функцијата што го синхронизира LITEBOXER со ритамот на музика на вашиот паметен уред.