Првиот најмоќен кабриолет, Lister LFT-C, кој во основа е Jaguar F-Type SVR Convertible доаѓа со 666 коњски сили и во лимитирани 10 примероци. Овој суперавтомобил забрзува од 0 до 100 km/h за околу 3 секунди, а максималната брзина е ограничена на 330 km/h.

Допринос кон подобрените перформански на автомобилот има и каросеријата која е направена од јаглеродни влакна. За првиот ваков кабриолет се потрошени 174.870 долари.