Австралиската компанија Fuoriserie нуди лимитирана серија на часовници направени од делови од автомобили како Ferrari и Aston Martin. На располагање се моделот „Rosso Red” кој е направен од вратите на Ferrari TB (1993) и моделот „Storm Black” направен од хаубата на Aston Martin Rapide (2011). Бидејќи секој материјал од кој е направен часовникот е различен, секој часовник е навистина уникатен. Само 300 примероци од овие единствени часовници се направени, по 150 од секој модел.