Кога готвачот, писател и ѕвезда на документарните патувања Ентони Бордејн почина минатата година, светот колективно ја оплакуваше неговата смрт. Неговиот едноставен, креативен пристап кон храната освои многумина, а неговиот талент и дух останува да живее преку неговите патешествија и книги.

Но, за фановите на Бордејн, кои изискуваат попродлабочена врска со мајсторот, iGavel Auctions најавува повеќе од 200 негови лични предмети на аукција. Аукцијата ќе почне на 9 октомври и ќе трае до 30 октомври, а на продажба ќе бидат ставени неговите ножеви, прибор за готвење, уметнички дела, мебел, декорации, книги, облека, белешки и слично. 

Ентони Бордејн Ентони Бордејн Ентони Бордејн Ентони Бордејн