Со оглед на тоа дека се навикнавме да гледаме филмови дома во опуштена атмосфера, ласерскиот телевизор Polaris 4K UHD Ultra Short Throw доаѓа како одличен уред за постигнување на тоа. Всушност Polaris 4K UHD Ultra Short Throw претставува ултра-краток ласерски проектор кој произведува резолуција од 4K, со користење на ласерска технологија што обезбедува зачудувачки бои и слики и извонредно гледачко искуство.

Искуството е зголемено со 2500 ANSI лумени осветленост, сооднос на контраст 2000: 1, широк опсег на бои BT.2020 и HDR 10 поддршка, така што секоја сцена оживува со фини детали, реални бои и длабоки црнци. Опремен со трибоен ласер, тој може непречено да меша црвена, зелена и сина светлина за пожива и попрецизна слика додека нуди врвна осветленост без потреба од промена на светлото во просторијата.

Ултра-острата слика се појавува како резултат на технологијата за компензација на движењето MEMC, создавајќи дополнителни рамки и вметнувајќи ги во оригиналната снимка за досега најнежните дејства. Но, не е сè во визуелното. Polaris 4K исто така има и опкружувачки Dolby звук кој ги потопува гледачите во 3Д-аудио.