Новиот Porsche 968 L’ART доаѓа како концепт од умот на Артур Кар. Неговата автомобилска куќа и модната платформа L’Art de L’automobile често продава ретки модели на Порше и ги става во центарот на вниманието. За овој автомобил 968 L’ART, брендот го тргна покривот за да го претвори автомобилот во speedster. Целокупниот дизајн е низок и елегантен, изгледа како вистински современ концепт на 968, со ниско поставени предни светла и детали што одговараат на минатото во нивната правоаголна форма, но се појавуваат модерно во исто време во ретро стил. Опремен со три-литарски четирицилиндричен мотор, овој автомобил е предвиден да биде grand tourer во споредба со спортскиот 911.