Телевизиските серии оставаат голем впечаток врз цели генерации. Тоа го прават преку културно обликување, трендови, фрази, гардероба и на крајот и дизајнот. Особено оној на ентериер. Во продолжение, погледнете ги некои од највпечатливите телевизиски ентериери кои се појавиле на малите екрани во изминативе неколку години.

The Sopranos (1999–2007)
The Office (2005–2013)
The Brady Bunch (1969–1974)
Sex and the City (1998–2004)
Seinfeld (1989–1998)
Full House (1987–1995)
Friends (1994–2004)
Downton Abbey (2010–2015)