Klipsch го прошири своето партнерство со F1 тимот на McLaren со слушалките T5 II True Wireless. Овие технолошки напредни слушалки нудат извонреден дизајн, звук и комфорт. Иновативните и функционални T5 II True Wireless направени од најквалитетните материјали со неспоредлив дизајн овозможуваат екстремни аудио перформанси.

Рангирани со IP67, Klipsch гарантира отпорност на прав и вода, но нешто што ќе остави впечаток е кутијата со систем за отстранување на влага. Полнењето оди преку USB-C на кутијата или со подлога за безжично полнење. Батеријата на слушалките трае осум часа, со дополнителни 24 часа преку кутијата. Количината на патентирани се грижат за удобноста, додека новата антена обезбедува висококвалитетен сигнал преку Bluetooth® технологија.