Во чест на прославата на 60-годишнината на британската аудио компанија, KEF повторно се обедини со познатиот индустриски дизајнер Мајкл Јанг за својот нов безжичен звучен систем LS60. Достапен во „Titanium Grey“, „Mineral White“ и „Royal Blue“, најновата понуда на KEF ги спакува своите релативно тенки звучници со цела низа од неговата најнова технологија.

Single Apparent Source технологијата на системот од 1.400 W обезбедува покохерентно, поимпресивно слушање, додека 12-тата генерација Uni-Q и Metamaterial Absorption технологијата обезбедуваат најпрецизна акустика. Можете да очекувате извонредни перформанси на бас, исто така, од неговите четири 5,25-инчни Uni-Core двигатели за поништување на сила, со KEF’s Music Integrity Engine кој ги спојува сите карактеристики за богат звук.

Конективноста прилично покрива се што ќе ви треба дома, вклучувајќи WiFi, Bluetooth 5.0, HDMI eARC, оптичка, коаксијална и RCA, а нејзината безжична поддршка се однесува и на изворот на звук, како и на самите звучници. Слично како и останатите производи на брендот, ќе можете да го приспособите и персонализирате вашето искуство со слушање преку апликацијата KEF Connect, а компатибилноста со Apple Airplay и Google Chromecast обезбедува уште поголема удобност.

За оние кои бараат нов домашен звучен систем, KEF’s LS60 ќе биде достапен во јуни за 6.000 фунти. Можете да дознаете повеќе на веб-страницата на компанијата.