Какви автомобили возат најбогатите луѓе во светот?

Луѓето на наредните неколку фотографии се најбогатите луѓе во светот кои веројатно ќе останат запамтени во историјата по своите идеи, визии, откритија и пари. Меѓутоа, иако дел од нив имаат милијарди, живеат скромен живот, а тоа се гледа и по автомобилите кои ги возат.

Додека најголемиот дел од луѓето би купиле супербрз спортски автомобил, најбогатите луѓе во светот возат скромни автомобили и среќата ја бараат во малите нешта.

Марк Цукерберг – Honda Fit
Мајкл Блумберг – Chevrolet
Пол Ален – Mazda
Џек Ма – Roewe RX5 SUV
Џеф Безос – Honda Accord