Убавината различно се толкува во различни делови во светот. Особено, кога е во прашање жената. На наредниве неколку фотографии ве водиме на различни дестинации ширум светот, прикажувајќи ја убавината на жените која се крие во различноста. Она што е убаво за одредени култури, може да е невообичаено за останатите.