Доколку имате проблем да се разбудите рано наутро, особено по враќањето од одмор, имаме неколку совети за вас… Иако рано будењето е ноќна мора за многу луѓе ширум светот, ако не и повеќето, факт е дека понекогаш не можеме да го избегнеме. Огромен број луѓе имаат проблем да станат рано наутро, додека звукот што најмногу го мразат е дефинитивно нивниот будилник.

Како што веројатно знаете, одложувањето на алармот и станувањето во последен момент може да ви предизвикаат големи проблеми – овој тип на будење го нарушува вашиот деноноќен ритам и исто така може да ве натера да доцните на работа. Ви предлагаме да ја прочитате нашата листа и да се обидете да ги промените вашите лоши навики.

8. Не дозволувајте просторијата во која спиете да биде затемнета

Пред спиење, подигнете ги ролетните и отстранете ги тешките и темни завеси. Будењето наутро на утринска светлина ќе ви помогне да станете подобро расположени, без да го одложите алармот.

разбудите

7. Купете специјален будилник

Ако ѕвонењето на алармот на телефонот не е доволно за да ве разбуди, бидејќи веќе вообичаено го притискате копчето за одложување веднаш штом се слушне неговиот прв тон, ви предлагаме да купите специјален будилник што ќе ви го отежне исклучи го. Исто така, доколку не сакате да инвестирате во будилник, на пазарот има голем број апликации, како што е Wake N Shake, која доаѓа без опција за одложување и бара да го преместите телефонот одреден временски период. .

6. Поместете го будилникот подалеку од креветот

Теоријата зад ова – ако треба да станете за да го исклучите алармот, можете да продолжите во вашата бања за да се измиете и да се разбудите за да го започнете денот.

5. Планирајте го вашето утро

Наместо да си легнете целосно неподготвени за следниот ден, предлагаме однапред да го испланирате вашето утро. Подгответе ја облеката што ќе ја носите, работите што треба да ги однесете на работа, што ќе појадувате и слично.

4. Водата како природен будилник

Пред спиење испијте две или три чаши вода. Ако не ве разбуди будилникот, утринскиот повик на природата ќе го направи своето.

3. Веднаш започнете ја вашата утринска рутина

Во моментот кога ќе станете, не одложувајте и упатете се во тоалет за да ги започнете утринските подготовки. Дефинитивно ќе ве разбуди.

2. Купете добро кафе

Како што знаете, многу луѓе не се целосно будни или не можат да функционираат додека не испијат кафе. Добијте квалитетно кафе со силна арома, кое ќе ве разбуди додека го подготвувате.

разбудите

1. Откако ќе се разбудите, правете нешто што ви се допаѓа

Иако ова ќе бара од вас да станете малку порано, доколку по будењето го работите она што го сакате, процесот нема да ви биде толку тежок. Гледајте ги вестите, отворете ја вашата омилена веб-страница или гледајте фотографии на вашиот телефон.